Romige Cajun pasta met kip

Romige Cajun pasta met kip

Romige cajun pasta met kip – Dit bordje pasta met lekker gekruide kip was hier in huis binnen no time op. Echt een aanrader om zelf ook een keertje te maken. We hebben er zelf nog een salade caprese bij gegeten en een focaccia met wat kruidenboter. Houd je van een beetje extra pit, bak dan een fijngesneden rode peper mee. Zelf hebben we dit niet gedaan omdat ook de kleintjes een hapje mee aten. Ook dol op pasta recepten? Maak dan ook eens onze pasta kip-pesto saus of de spaghetti aglio e olio klaar.

ROMIGE CAJUN PASTA MET KIP

4.16 van 58 stemmen
Romige pasta met cajun kip en paprika. Heerlijk!
Voorbereidingstijd: 10minuten 
Bereidingstijd: 25minuten 
Totale tijd: 35minuten 
Recept voor: 2 personen

BENODIGDHEDEN 

  • 200 gr penne
  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 2 paprika's bijv. rood en geel
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1,5 el cajunkruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf zout en peper
  • evt. verse kruiden, rucola of parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente.
  • Breng de kipfiletblokjes op smaak met de cajun kruiden.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in een (hapjes)pan en bak de kip gaar in 5-8 minuten. Haal de kip daarna uit de pan.
  • Doe indien nodig nog een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de paprika, ui en knoflook toe aan de pan en bak aan totdat de ui glazig is en de paprika zacht is.
  • Doe dan de kippenbouillon erbij en laat iets inkoken.
  • Roer dan de slagroom door de pan samen met de paprikapoeder en een snuf peper en zout naar smaak.
  • Meng de pasta en de kip door de saus en laat dan zachtjes pruttelen totdat er een lekkere romige saus over is.
  • Verdeel alles over twee borden en serveer eventueel met wat verse kruiden, rucola en geraspte parmezaanse kaas.
Terug naar blog