Broodje BBQ Pulled Chicken

Broodje BBQ Pulled Chicken

Bbq pulled chicken – Een poosje geleden had Jorrit op zijn werk weer eens pulled chicken gemaakt. Een collega vertelde toen dat hij het regelmatig maakt op de barbecue, in een stoofpan. Dat klonk goed en dus hebben we het zelf ook maar eens gemaakt op die manier en dat smaakt naar meer! Zie hier ons broodje pulled chicken van de barbecue. Zelf vinden we het vaak het lekkers op een simpel wit bolletje, maar je kunt ook wat luxere broodjes gebruiken uiteraard. Bekijk ook eens onze andere barbecue recepten en maak bijvoorbeeld eens de caprese burger.

bbq pulled chicken

BBQ PULLED CHICKEN

5 van 5 stemmen
Een broodje pulled chicken van de barbecue met koolsalade.
Voorbereidingstijd: 1uur 
Bereidingstijd: 1uur 
Totale tijd: 2uur 
Recept voor: 4 personen

BENODIGDHEDEN 

  • 1 kg kippendijfilet
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 tl kipkruiden/dry rub
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • snuf peper en zout
  • broodjes
  • barbecuesaus

VOOR DE KOOLSALADE

  • 150 gr rode kool
  • 150 gr spitskool
  • 150 gr peen julienne
  • 1 appel
  • 2 el creme fraiche
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • snuf zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng de kip op smaak met je favoriete kruidenmix, bijvoorbeeld een lekkere dry rub. Laat de kip dan ongeveer 60 minuten 'marineren' in de koelkast.
  • Steek ondertussen de barbecue aan en stook op tot 180-200 graden.
  • Leg de kippendijen op het rooster van de barbecue en grill en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn in ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • Snijd ondertussen de uien in ringen en maak de teentjes knoflook schoon.
  • Haal de kip van het rooster.
  • Maak de barbecue gereed voor indirecte warmte. Zet een stoofpan/dutch oven (die geschikt is voor de barbecue) op het rooster en breng op temperatuur.
  • Doe een beetje olie in de pan, de uienringen erbij en de tomatenpuree. Bak even kort en voeg dan de kip, teentjes knoflook en kippenbouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat 45-60 minuten staan.
  • Snijd ondertussen de ingrediënten voor de salade eventueel wat fijner. Meng daarna alle ingrediënten voor de salade goed door elkaar.
  • Schep de kip en uienringen uit de pan. Trek de kip daarna met twee vorken (of speciale meatclaws) uitklaar.
  • Meng een beetje barbecuesaus naar smaak door de kip.
  • Schep wat koolsalade op de broodjes en kip. Eet smakelijk.
Terug naar blog